Facebook Twitter Gplus YouTube E-mail RSS
 
 
Home » Tendonsie » Gamers: doe eens wat aan het geluid!
formats

Gamers: doe eens wat aan het geluid!

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar gamers zijn altijd aan het zoeken naar betere graphics en hd-beeldkwaliteit om het spel levensechter te maken, terwijl ze met een simpel geluidssetje tevreden zijn. Maar audio zou eigenlijk net zo belangrijk moeten zijn als het visuele aspect van een game.

Audio leeft kennelijk een stuk minder bij gamers. En dat is vrij onterecht. De ontwerpers van de meeste games besteden hier namelijk veel aandacht aan. Veel games hebben bijzondere geluidseffecten waar engineers wekenlang aan hebben gewerkt. Met 5.1 surround of zelfs met 7.1 surround sound. Maar de meeste gamers merken hier maar weinig van. Ze zijn zo gefocust op de videokwaliteit, dat zij geen moeite nemen om een serieus paar computer speakers aan te schaffen, ook al maakt dat een wereld van verschil. Veel gamers geven moeiteloos honderden euro’s uit aan een goede grafische kaart. Voor minder dan de helft heb je al een goede surround set die ook de audio tot zijn recht laat komen.

George Lucas, die man achter de Star Wars films, heeft al in 1983 het revolutionaire THX keurmerk ingevoerd. Hij wilde dat zijn film Return of The Jedi in de bioscoopzalen net zo goed zou klinken als in zijn eigen studio. Dertig jaar later is dit nog steeds de standaard voor bioscoopfilms, en sinds een paar jaar ook voor de betere home cinema sets. Gameontwikkelaars hebben dit overgenomen, dus als je een set speakers wil kopen die echt iets toevoegt aan je game-ervaring dan zit je met een systeem met dit THX keurmerk gebeiteld. Als jouw huisgenoten minder gecharmeerd zijn van jouw gamebeleving kan je altijd nog kiezen voor een goede koptelefoon. Ook hiervoor geldt, kijk goed wat je op je hoofd zet, de ene koptelefoon is de andere niet, en geluid draagt erg veel mee aan je gamebeleving.

 
comments  Reacties uitgeschakeld voor Gamers: doe eens wat aan het geluid!
© www.rtdaily.be
credit